Mostanában nagyon lusta vagyok irni, de most végre összeszedtem magam. Argentína nemzeti ételéröl, az Asado-ról lesz szó. Meg kell hogy jegyezzem, hogy a són kivül nem használnak semmi füszert. Ezért természetesen nekem az összes argentín étel teljesen íztelen.
Az elkészítése nagyon egyszerü, legjobban a grillezésre hasonlít. A nyers húst besózzák, grillrácson megsütik, és kész is. A grilltöl annyiban különbözik, hogy több féle húst sütnek egyszerre. Mivel az asado nem csak Argentína, hanem Chile, Paraguay és Uruguay nemzeti étele is, a húsok amiket használnak, országonként változik. Az argentín asado marha és dinszó húsból, disznó oldalasból, kolbászfélékböl és borjúmirigyból áll.
Képek következnek egy magyar disznóvágáshoz hasonló eseményröl, természetesen asadot sütnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése